Historia

Kappa är idag ett av världens ledande varumärken för sport och streetwear, och den symboliska Kappa-logotypen har burits av världens största idrottsstjärnor, från Italiens landslag till Juventus, Barcelona, ​​Roma, Neapel och många fler. Kappas historia går tillbaka till 1916, då italienska Abramo Vitale grundade företaget "Calzificio Torinese", som uteslutande handlade om produktion av strumpor på familjens egen gård.

Översikt

1916:
Abramo Vitale grundade företaget Calzifico Torinese i Turin, som uteslutande handlar om produktion av strumpor.

1917:
Företaget initierar massproduktion av högkvalitativa strumpor.

1939:
Produktsortimentet utvidgas med stickade produkter.

1943:
Företaget bombas av amerikanska styrkor eftersom de levererar varor till de italienska trupperna.

1951:
Rekonstruktion av huvudkontoret "Calzificio Torinese" inleds.

1955:
Fusion och expansion leder till namnändring "Maglificio Calzificio Torinese".

1956:
Ett produktionsfel får Maglificio Calzificio Torinese att besluta att använda "K-CONTROL" -namnet för att övertyga kunderna om företagets kvalitetsmedvetenhet.

1958:

Intresset för Kappaprodukter ökar och Kappa är Italiens största leverantör av underkläder och strumpor.

1968:
Maurizio Vitale tar över Maglificio Calzificio Torinese, vilket leder företaget till nya höjder.

1969:
Bilden av en man och en kvinna som bär den symboliska Kappa-logotypen skapades av en fotoshoot för en Beatrix badklädkollektion (Beatrix var vid den tiden ett annat märke som också ingick i Maglificio Calzificio Tprinese). Denna bild (1984) blev den officiella Kappa-logotypen.

1970 och efter:
Kappa presenterar träningskläder / sportkläder och skor, och skapar på den tiden ett antal av de största sponsoravtalen inom fotboll, rugby, basket och friidrott. Kappa blev en viktig spelare i fotbollsvärlden och under 1980-talet blev Kappa ett av världens ledande fotbollsmärken med klubbar som A.C. Milan, Roma, Ajax Amsterdam.

På 1990-talet fortsätter Kappa att vara Europas ledande fotbollsmärke, och 1996 vinner Juventus sin tredje Champions League-final med Kappa-kläder.

2004 ingår Kappa ett sponsringsavtal med F. C. Köpenhamn, det största sponsoravtalet i Skandinavien någonsin.
Kappa är idag både ett streetwear- och sportklädmärke, och i samarbete med välkända modedesigners strävar Kappa efter att bli ett stilrent och modeorienterat märke.