Polotröjer

Polotröjer
We can't find products matching the selection.

Polotröja – skjorta möter t-shirt

En polotröja är mycket mer än bara en t-shirt med krage och knappar. Polotröjan började som en sportuniform för tennis- och golfspelare med kragen vänd uppåt för att skydda halsen från solens strålar. Idag är den en stor del av varje herrgarderob. Den stora fördelen med polotröjan är att den mångsidig. Med en en polotröja och ett par shorts och sneakers eller sweatpants får du en avslappnad men ändå elegant look på kontoret. Det handlar bara om att välja vilken look du vill ha idag. 

Kappas polotröjor för herrar 

Kappa har även en polotröja för dig. Oavsett om du vill använda den som ett alternativ för t-shirt eller till träning, är polotröjan varje mans vanliga följeslagare. Du kan välja bland en massa olika färger en sak är dock alltid densamma: Kappas höga kvalitet och innovativa design. 

Polotröjor för damer

Tennislegenderna Williams och Wozniacki har bevisat det gång på gång. Polotröjan ser riktigt bra ut på damer med  –  även efter tre tuffa set på tennisbanan. Du behöver dock inte vara en idrottsstjärna för att bära polotröjan, den passar även perfekt för en avslappnad look i vardagen. Se Kappas utbud av polotröjor för damer här. 

Polotröjans historia – från sportklädsel till vardagströja

Om du tror att det är något preppy med polotröjor, har du inte fel. Polotröjor uppfanns i slutet av 1800-talet när den brittiska överklassen började utöva utomhusaktiviteter som polo (därav namnet) och cricket. Några decennier senare såg en fransk tennisspelare vid namn Lacoste ett behov av att uppfinna mjukare och bekvämare kläder för tennisbanan och han designade därför den första polotröjan som vi känner till den idag. Idag är polotröjan fortfarande ett självklart val när man ska träna, men även om man ska till jobbet eller skolan.